loading...

недеља, 2. август 2020.

Udarilo na našu sirotinju: Podivljala Moravica protekla je kroz kucu Andjele (14) i Teodore (8)

Devojčicama iz Arilja i njihovim roditeljima Moravica je pre mesec dana uništila krov nad glavom i sad daju sve od sebe da obnove kuću kako ne bi bez nje dočekali zimu.

Anđeli (14) i maloj Teodori (8) podivljala Moravica pre mesec dana odnela je sve, igračke, knjige, sveske, pribor za crtanje, odeću i obuću, krevet, školske torbe...

Matica reke, bukvalno u trenutku, tako da deca i njihovi roditelji nisu mogli ama baš ništa da urade, protekla je baš kroz njihovu kućicu na periferiji Arilja, u naselju odmah pored reke. Od svega što su imale, devojčicama su ostali samo keruša, koju zovu Pufna, i jedan mačak koji se vrzma okolo, poigra se s decom pa nestane, i oni su im sada jedine igračke i jedina razonoda!

Podrška Teodora, Vida, Anđela i Slađana
PODRŠKA TEODORA, VIDA, ANĐELA I SLAĐANAFOTO: KURIR/ZORAN ŠAPONJIĆ

Duša sama zaplače, zaćuti, zaguši se suzama, onda počnu da plaču svi redom, prvo Anđela, onda i majka Slađana, baba Vida Teofilović (70) i teško je gledati suze devojčica u razrušenom domu, u kom je sada mnogo više tuge nego dečje radosti.

A ne bi trebalo da bude tako.

- Udari na našu sirotinju. U ovu kuću moja majka Vida ulagala je sve što je imala punih 40 godina, ona nam je sve od imovine, a desi se da nas najteže pogodi poplava. Kad je bujica naišla, sve je bilo za tren oka, majku su jedva izneli iz onog čuda neki momci iz Žandarmerije, bukvalno u poslednji čas, decu su spasavale komšije - priča majka devojčica Slađana Jovanović.


Нема коментара:

Постави коментар

Incident u Dablinu

 Dablin policija FOTO: AIDAN CRAWLEY / EPA; INCIDENT U DABLINU Dečaci gurnuli ženu u kanal nakon RASNOG  Irska policija istražuje "navo...